Entrades

Prou feminicidis!!!

“Avui l’Ajuntament de Sant Boi, com altres ajuntaments de tot el país, s’ha adherit a aquesta crida unànime feta per moviments feministes, per sindicats, per organitzacions polítiques en contra de les violències masclistes.

Però, sobretot, en contra de la falta de resposta de l’Estat espanyol a aquest drama de país. Estem parlant que és una qüestió d’estat, és un tema transcendent que necessita recursos transcendents.

En aquests moments s’estan debaten els Pressupostos Generals de l’Estat al Congrés dels Diputats i, un cop més, veiem que la resposta i l’aposta pressupostària, que s’hauria de traduir en una priorització per aquest tema, no ha sigut una realitat.

Tornem a tenir uns pressupostos minsos, tornem a tenir uns pressupostos que no prioritzen la lluita contra la violència masclista i per això estem aquí. Creiem que cal aquesta aposta i calen recursos perquè estem parlant de dones que no moren, són assassinades per la violència masclista.

Necessitem ja, definitivament, una resposta clara i formal d’aquest estat. Una resposta definitiva per eradicar-ho d’una forma clara.”

(transcripció de les paraules que diu Lluïsa Moret en el vídeo)

Espectacle de música i dansa al Centre d’Art

El passat dimecres 21 de juny al vespre vam poder gaudir d’un espectacle meravellós al nostre Centre d’Art que barrejava la música de l’Orquesta comunitària de l’Escola de Música Blai Net, amb les veus dels cors Blaikorus, 13 veus, cor Zimmermann cafe, Benito Meni, collage de veus i la dansa de la jove companyia de dansa de Sant Boi. Tots junts expressant com la nostra ciutat és una ciutat solidària i oberta a tothom. Felicitats a tothom, una experiència única!!!

ETV es fa ressó de la concentració de protesta a Sant Boi contra la falta del resposta del Govern central a les violències masclistes

ETV ha informat de la tancada simbòlica a la Sala de Plens, el passat dimarts a la tarda, en senyal de protesta per la manca de recursos contra les violències masclistes.  Vaig tenir l’oportunitat de poder explicar que les dones no moren, les dones són assassinades, i demanar de forma urgent un Pacte d’Estat contra la violència masclista i que es destinin en els Pressupostos Generals de l’Estat els recursos necessaris per eradicar-la. (9′ 50″)

Un gest per l’ELA

Avui 21 de juny es commemora el Dia Mundial de Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA). Un any més vull tenir un record per a totes aquelles persones que pateixen aquesta malaltia que encara no té cura. Produeix dificultats per parlar, menjar, per respirar, entre altres síntomes. Per això cal seguir investigant per trobar un tractament i una cura definitiva.

Des d’aquí vull sumar-me a la campanya #fesungestperlela i vull fer arribar la meva solidaritat i el meu suport a totes les persones malaltes i les seves famílies.

Una vegada més hem de tenir ben present que hem de fer Un gest per l’ELA

Dia Mundial de les Persones Refugiades

El passat dimarts 20 de juny vam conmemorar a Sant Boi el Dia Mundial de les Persones Refugiades, amb la extraordinària participació de nenes i nens de 19 escoles de la ciutat que han vingut a la Plaça de la Vila i hem pogut mostrar el nostre compromís col.lectiu amb les persones refugiades i amb la seva acollida. Gràcies a totes i tots els que ho heu fet possible.

El Ministeri de Foment ha d’obrir els accessos a la C-245, si no continuen les obres

Durant la meva intervenció a la sessió del Fòrum Empresarial del Llobregat vaig recordar el compromís assolit amb Ministeri de Foment de reobrir els accessos a Sant Boi, a partir del dia 30 de juny, en cas que no es puguin continuar immediatament les obres de la variant de la C-245. El diari El Punt Avui s’en fa ressò.

Sant Boi vol que foment alliberi accessos a la C-245 (El Punt Avui 190617)

Les dones no moren, són assassinades

La nostra ciutat s’ha mobilitzat avui a la campanya #19Jalertafeminista per reclamar un pacte d’Estat contra les violències masclistes i exigir, en aquest moment que s’estan debaten els Pressupostos Generals de l’Estat, més recursos contra aquesta xacra social.

La campanya és un clam per denunciar la desigualtat i la precarietat en què viuen moltes dones a la societat i, sobretot, per demanar mesures urgents i més mitjans econòmics per acabar amb la violència i amb tantes víctimes.

Està a les nostres mans exigir que es faci front a una situació que no pot continuar. Perquè les dones no moren, són assassinades. Per això, dins d’aquesta campanya reivindicativa, aquest migdia hem fet una concentració davant de l’Ajuntament.

Al vespre ens tornarem a trobar per fer una tancada simbòlica a la Sala de plens de l’Ajuntament.

No volem més minuts de silenci, ens volem vives i lliures. Hem d’acabar amb aquest terrorisme masclista. Prou feminicidis!!!

 

Nota de premsa

Manifest

Plenari del Consell dels Infants

El passat dimecres 14 de juny vam celebrar l’últim Plenari del Consell dels Infants previ a l’estiu. Hem felicitat la feina dels consellers i conselleres durant el curs i sobretot les seves aportacions en el diseny de diferents espais infantils de la ciutat.

acte de final de curs del Programa d’Envelliment Actiu Municipal

El passat dimarts 13 de juny vam fer per primera vegada l’acte de final de curs de les diferents activitats en les que participen les persones gran de la nostra ciutat i que formen part del Programa d’Envelliment Actiu Municipal.

acte de reconeixement a la feina i el compromís dels professionals de la seguretat pública

El passat dilluns 12 de juny vam participar a l’acte de reconeixement a la feina i el compromís dels professionals dels cossos policials, dels menbres de l’Associació local de Protecció Civil i totes les entitats i persones de la ciutat amb la seguretat pública com a bé comú que garanteix drets fonamentals i llibertats públiques. Felicitats!!!

Events

Acte Inaugural Campionat d’Europa Junior de Pentatló Modern

Organitza: Federació Catalana de Pentatló Modern

Sardinada popular, acompanyada de la txaranga Only Marxing Band

Organitza: Comissió de Festes Cooperativa Molí Nou i Ajuntament

Sopar popular

Organitza: Comissió de Festes Cooperativa Molí Nou i Ajuntament

Territori i Desenvolupament econòmic

Reunió amb el Tinent d’alcaldia de Territori i Desenvolupament econòmic