Entrades

Entrevista al programa Panorama Municipal Sant Boi d’ETV

En aquesta nova entrevista al programa Panorama Municipal Sant Boi d’ETV, Vicente Muñoz, gerent l’empresa santboiana Turiauto i Premi Ciutat de Sant Boi d’Economia, i jo vam parlar de la nova edició dels Premis Ciutat de Sant Boi que tindrà lloc avui a Can Massallera i dels altres esdeveniments que posen la nostra ciutat a l’epicentre de la vida política, cultural i social al mes de setembre.#josantboi #santboi

Rett Race: cursa solidària d’una ciutat amb valors

La nostra ciutat es mostra sempre disposada a donar suport a causes solidàries i aquest mes en tenim unes quantes a l’agenda: el concert de Música sense Fronteres, la Setmana del Cor, el Dia Internacional de la Pau i la cursa Rett Race en són bons exemples.

El diumenge 23 de setembre tindrà lloc la tercera edició de la Rett Race, una cursa a favor de la lluita contra la síndrome de Rett, una malaltia minoritària que afecta fonamentalment les nenes. Des d’aquí vull convidar-vos a participar-hi perquè, un any més, sigui tot un èxit.

Moltes gràcies a les entitats organitzadores i molta força i afecte per a les persones i les famílies afectades.

Tot el nostre suport a aquesta i altres iniciatives per ajudar a investigar les malalties minoritàries que encara no tenen cura.

La CNN es fa ressò d’un projecte d’art urbà de Sant Boi

El projecte d’art urbà Art Taboo ha tingut ressò a la cadena de televisió CNN, un mitjà de comunicació nord-americà de reconegut prestigi internacional.

És un orgull comprovar la repercussió que ha tingut el fet que la nostra ciutat hagi estat protagonista d’una iniciativa europea que va reunir aquest estiu joves d’Holanda, Anglaterra, Suècia i Sant Boi per posar el seu art a disposició de la lluita contra l’estigma de la salut mental.

Els 40 nois i noies participants en el projecte van treballar en equip una gran experiència vital i formativa. Plegats van pintar una de les parets exteriors del Parc Sanitari Sant Joan de Déu i van demostrar que la creació artística pot ser una molt bona eina per millorar l’espai públic, lluitar a favor de la inclusió, reforçar la participació social i lluitar contra els prejudicis existents contra l’art urbà.

Enhorabona a tots i a totes. #ARTaboo

Sant Boi en el centre de la vida del país

El diari digital La Premsa del Baix ha publicat un article que he escrit amb el títol “Sant Boi en el centre de la vida del país”.
Setembre és un més molt especial per a la nostra ciutat. Una successió d’activitats públiques posen Sant Boi en un lloc protagonista de la vida social, cultural, política i institucional de Catalunya.

La diada de Sant Boi, identitat col·lectiva

És un orgull per als santboians i les santboianes que la nostra ciutat esdevingui novament un símbol de l’acte institucional i, sobretot, de la identitat col·lectiva.

 

L’emoció de tornar a l’escola

Avui comença un nou curs i més d’11.500 nens i nenes de Sant Boi aniran a les escoles de la ciutat.

La majoria es retrobaran amb els companys i les companyes després de les vacances, però 765 comencen tot just avui P3 i comparteixen, juntament amb les seves famílies, l’emoció d’anar a l’escola per primera vegada.

L’educació és el motor que ha de garantir als nens i les nenes de Sant Boi un futur ple d’oportunitats. Per això és una de les prioritats del govern municipal.

Durant l’estiu invertim per tenir els centres educatius a punt i al llarg de l’any donem suport a molts projectes educatius, tot apostant per la innovació pedagògica, la millora de l’èxit educatiu i la relació entre l’escola i les famílies.

L’inici del curs és un moment molt especial. Vull agrair la dedicació a totes les persones que formen part de la nostra comunitat educativa a aquesta tasca tan important, desitjar que tinguin una bona feina i encoratjar-les perquè hi segueixin aportant la seva experiència, el seu compromís i esforç.

Treballar per una educació de qualitat és una gran responsabilitat que ens prenem molt seriosament. El futur de la nostra comunitat hi està en joc.

L’Altaveu, un festival públic que aposta per la creació local

Els dies 7, 8 i 9 celebrem la 30a edició de l’Altaveu. El festival de música de Sant Boi és una fita que ens omple d’orgull perquè cada setembre posa la nostra ciutat en el centre de l’agenda cultural del país.

Després de tres dècades, l’Altaveu s’ha mantingut com un dels únics festivals públics de Catalunya i ha sabut trobar el seu lloc en un panorama clarament dominat per la iniciativa privada.

La defensa dels valors que van inspirar aquella primera edició de l’any 1989 segueixen ben vius: la reivindicació del fet musical com a expressió d’una llibertat creativa que no se sotmet als corrents dominants.

I en aquesta edició, la número 30, el festival ret homenatge a la veu com un dels instruments imprescindibles d’aquesta llibertat artística.

Al mateix temps, l’Altaveu serà un any més el millor aparador de la riquesa del sector musical de la ciutat. Produccions que com ‘Alça la veu’, ‘Sant Boi Urban Dance’ o ‘De Vilaboi a Federico’ faran possible la participació de més de 60 artistes i creadors locals.

Vull reivindicar un cop més el nostre excel·lent festival de música. Un festival públic, singular, obert, compromès amb la creació local, amb una llarga trajectòria en defensa de la llibertat artística i sempre sensible a l’efervescència creativa i a la descoberta musical.

Setembre, un mes especial per a Sant Boi

Setembre és un mes molt especial per a Sant Boi. La ciutat esdevé un dels epicentres de la vida política, institucional, cultural i social del nostre país. I això ens dóna l’oportunitat de mostrar-nos tal com som: una ciutat viva, creativa, solidària i compromesa amb el futur.

Vam iniciar el mes amb l’Aplec de Sant Boi, la cita que cada final d’estiu ens permet retrobar-nos al cim de la nostra preuada muntanya. Fa només dos mesos vam tenir l’honor d’acollir-hi 16 alcaldes i alcaldesses del Baix Llobregat per signar un històric conveni per a la protecció del nostre entorn forestal.

Aquests dies arriba també la 30a edició de l’Altaveu, un dels únics festivals públics que es mantenen a Catalunya i un referent de l’escena musical des de fa dècades. I, per descomptat, l’ofrena floral de l’11 de setembre, amb la qual Sant Boi reivindicarà un cop més l’esperit de la Diada del 76 i tornarà a ser en el centre de la vida política i institucional del país.

L’endemà, milers de nens i nenes començaran l’escola i les classes, un fet cabdal, ja que l’educació és el motor que els ha de garantir un futur ple d’oportunitats.

I al setembre Sant Boi mostrarà també els seus valors i la seva solidaritat, amb activitats com el concert Música sense Fronteres, la cursa Rett Race, la Setmana del Cor o el Dia Internacional de la Pau.

Sant Boi és una ciutat referent en molts aspectes. També ho és per l’agricultura, el tema del Viure Sant Boi de setembre. Un sector que ens vincula amb els nostres orígens i pel qual apostem estratègicament com una nova oportunitat de futur per a l’economia local.

L’Aplec, punt de partida d’un nou curs

La celebració de l’Aplec de Sant Ramon marca el moment de l’inici d’un nou curs amb el compromís renovat d’assumir els reptes que tenim al davant.

Sant Boi, centre de la vida cultural, social i política del país

Després de les vacances, tornem a l’activitat diària. A qualsevol poble o ciutat és un moment de retrobada i de reinici de l’activitat laboral, escolar i social. Però el mes de setembre a Sant Boi és especial.

En aquest mes, Sant Boi esdevé un dels epicentres de la vida política, institucional, cultural i social del país i això ens dona l’oportunitat de mostrar-nos tal com som: una ciutat viva, creativa, solidària i compromesa amb el futur.

Ho fem en primer lloc amb l’Aplec de Sant Ramon, una cita habitual al final de l’estiu, que compartim amb els municipis de l’entorn i en la que reivindiquem el valor que té per a Sant Boi la nostra muntanya, un bé públic molt preuat pels santboians i les santboianes. Sant Boi és un referent en la protecció forestal i així se’ns reconeix. Per això el passat 29 de juny 16 alcaldes i alcaldesses del baix hi vàrem signar un conveni de col·laboració per protegir les nostres muntanyes.

Dies més tard arribarà l’Altaveu, un dels únics festivals públics que es mantenen a Catalunya i que enguany celebra la 30a edició. Tres dècades que demostren l’aposta de Sant Boi per la música com a expressió de llibertat i que els darrers anys està potenciant de manera especial la creació musical local amb molts bons resultats.

I per descomptat, la Diada, amb la que Sant Boi un cop més reivindica l’esperit de la històrica Diada del 76 i esdevindrà novament el centre de la vida política i institucional del país.

L’endemà de la Diada, milers de nens i nenes començaran l’escola, un fet cabdal, ja que l’educació és el motor que els ha de garantir un futur ple d’oportunitats. Desitjo tota la sort als més de 8.000 nens i nenes que començaran un nou curs i tots els encerts necessaris a la comunitat educativa.

Setembre és també un mes en què Sant Boi mostra el seu caràcter solidari i els seus valors. Vull destacar el concert Música sense fronteres, que organitza el col·lectiu VIO i comptarà amb la cantant santboiana Maria Martí. El 20 de setembre, en el marc dels actes del Dia Internacional de la Pau, ens acompanyarà Rosa Ortiz, qui va ser nena de la Guerra Civil Espanyola a l’antiga URSS. I el 23 de setembre, torna la Rett Race, la cursa solidària amb la qual centenars de santboians i santboianes combatem el síndrome de Rett.

Sant Boi és una ciutat referent en molts aspectes. I això ha de ser un motiu d’orgull i de reconeixement. Per això, el 21 de setembre celebrarem la gala dels Premis Ciutat de Sant Boi, una oportunitat per fer visible la contribució d’entitats, persones i empreses al desenvolupament i la projecció de la nostra ciutat. Aquest any per primera vegada els ciutadans i les ciutadanes hi poden votar, i hem incorporat les categories d’igualtat de gènere, salut, sostenibilitat i innovació com a eixos estratègics de ciutat.

Com veieu, comença un mes de setembre ple de cites importants per a la ciutat i per al conjunt del país. Us convido a tots i totes a participar-hi i us desitjo un inici de curs ple d’energia i nous reptes.

Events

Cerimònies civils

Governança i Qualitat democràtica.

Reunió amb el Tinent d’alcaldia de Governança i Qualitat democràtica.

Territori i Desenvolupament econòmic.

Reunió amb el  Tinent d’alcaldia de Territori i Desenvolupament econòmic.

Assemblea Local PSC