Entrades

La carxofa, al programa “Panorama Municipal” d’ETV

El dimarts 17 d’abril vaig participar en el programa Panorama Municipal d’ETV, acompanyada d’Albert Mendiola, xef santboià propietari del restaurant Marimorena i Cuiner de l’Any 2017.

Amb la periodista Magda Gómez hem parlat de la carxofa, el producte agrari que ens identifica com a ciutat i de l’aposta que hem fet des de l’Ajuntament per donar suport als productes de proximitat del nostre Parc Agrari.

Al programa surten declaracions de veïns i veïnes, del president de l’associació Sant Boi Degusta, Carlos González, del president de la Cooperativa Agrària Santboiana, Lluís Solanas, i de la presidenta de Som Bici, Tona Mangues.

Pagesos, restaurants i entitats s’impliquen per donar a conèixer el nostre producte estrella i la cuina de qualitat dels nostres establiments de restauració. Una gran tasca perquè la ciutat es consolidi com ciutat saludable i sostenible.

Gastronomia per una ciutat saludable

El Far m’ha publicat un article on dic que la gastronomia de Sant Boi i del Baix Llobregat està de moda. Un sector en creixement pel qual apostem per posicionar-nos com una ciutat metropolitana saludable i sostenible.

La bona salut de la cuina santboiana

Ens trobem en un moment efervescent de la cuina i la gastronomia santboianes. Un excel·lent grup de professionals, apassionats per la seva feina, treballen de valent per oferir plats ben elaborats amb productes de qualitat i de proximitat.

Sense cap dubte, grà- cies al seu esforç, han aconseguit que el seu sigui un sector en creixement. La darrera edició de la Carxofada, que vam celebrar al març, va ser un clar exemple de la bona situació en què ens trobem. La carxofa és tot un símbol de la nostra identitat, el producte estrella del nostre Parc Agrari i un ingredient magnífic per nodrir una gastronomia d’alt nivell, saludable i de kmO, tant tradicional i de tota la vida com moderna i innovadora.

Tots aquests elements ajuden a reforçar la nostra estratègia de ciutat i aporten a Sant Boi un atractiu turístic que hem de continuar potenciant.

Volem seguir donant a conèixer les nostres singularitats al mateix temps que avancem cap a una ciutat cada vegada més saludable i sostenible. Tenim un compromís amb la salut, l’alimentació sana i els hàbits saludables.

Per això defensem el producte fresc que elabora la nostra pagesia, que es pot adquirir als nostres mercats municipals i que podem gaudir als nostres establiments de restauració.

Seguim així, pas a pas i sense aturar-nos, treballant per un Sant Boi on ja es respira un altre aire. Des d’aquí vull dir-vos que ens hem de felicitar perquè tenim una gastronomia amb molt bona salut fruit del seu compromís amb l’alimentació saludable. Com a alcaldessa, n’estic molt orgullosa.

Fer visible el treball de les dones

Ahir vam fer un acte de reconeixement públic a les dones santboianes que treballen en el sector de la gastronomia i de la restauració. L’Ajuntament i el Consell Municipal de les Dones organitzem aquest tipus d’actes des de 2003, donant protagonisme cada any a un àmbit professional diferent.

Ahir, en una taula rodona, tres professionals de la nostra ciutat (Marta Vivas, María Piñero i Patricia Torres) ens van explicar que la restauració és una feina dura que exigeix sacrificis, moltes hores de dedicació i dificultats per conciliar la vida personal, familiar i laboral, però val la pena perquè és vocacional. Vam fer aquest acte precisament per reconèixer, valorar i fer visible la feina i l’esforç de dones valentes com elles.

És curiós que l’espai privat de les cuines, tradicionalment associat a les dones i al seu rol de gènere, només s’ha fet visible, s’ha remunerat i s’ha considerat un sector econòmic quan ha passat a ser públic. Aleshores, ha arribat el reconeixement, que majoritàriament té com a destinataris homes.

La invisibilitat és una manifestació més de la discriminació de gènere i per això volem seguir posant en valor les aportacions de les dones santboianes al desenvolupament de la nostra ciutat.

Galeria de fotos

Albert Mendiola, Carxofa d’Or de Sant Boi

 

Aquest dilluns, en l’acte de presentació de la Carxofada 2018, hem lliurat la Carxofa d’Or de Sant Boi a l’Albert Mendiola.

El xef santboià, Cuiner de l’Any 2017, contribueix des de fa anys a la promoció de l’agricultura de proximitat del nostre parc agrari.

I, molt especialment, del producte estrella de Sant Boi, la carxofa, una hortalissa saludable i de qualitat de la qual a Sant Boi ens sentim molt
orgullosos.

També ens sentim orgullosos de l’Albert Mendiola, que podent escollir qualsevol lloc del món, ha triat estar a la seva ciutat.

La Carxofa d’Or és una insígnia amb un important valor simbòlic per a aquesta ciutat.

Amb ella volem reconèixer la tasca professional del nostre xef i l’esforç que fa per portar el nom de Sant Boi arreu.