El dijous 20 de juliol hem anat a la Delegació del Govern a Catalunya a registrar una carta adreçada al ministre de Foment, Íñigo de la Serna.
Li hem lliurat al subdelegat del Govern a Barcelona, Emilio Ablanedo.
Reclamem al ministre la represa, el més ràpid possible, de les obres de la variant de la C-245, que patiran un nou endarreriment perquè l’empresa que les havia de fer està en situació de concurs de creditors.
I li reclamem que es compleixin els compromisos que va adoptar la Direcció General de Carreteras a finals de maig si aquest problema no se solucionava.
Volem que es reobrin ja els vials d’entrada a Sant Boi.
No podem esperar més. Com a màxim al setembre, abans del reinici del curs escolar, la circulació ha d’estar restablerta.
No podem aguantar més temps els colapses que pateixen els veïns i les veïnes de Sant Boi d’entrada i sortida a la ciutat cada matí i a les hores punta.
Davant la manca d’informació i l’incompliment dels compromisos per part del Ministeri, hem cregut oportú elaborar aquesta carta al ministre, que ha estat signada conjuntament per als ajuntaments de Sant Boi, Santa Coloma, Torrelles i Sant Vicenç dels Horts, per la Diputació de Barcelona i també per la conselleria d’Urbanisme de la Generalitat, en concret pel conseller Josep Rull.
Valorem que és una bona notícia el fet de mantenir la unitat d’acció de totes les institucions catalanes amb una demanda conjunta per acabar amb una situació que ja dura massa temps.
Seguirem insistint tant com faci falta i, si cal, al setembre farem un pla d’acció de protestes per recuperar una mobilitat normalitzada que no perjudiqui les vides quotidianes dels ciutadans i les ciutadanes.
Fa 25 anys que esperem.

 

Reunió a la Delegació del Govern

Reunió amb el conseller Josep Rull