11 de setembre. Construint la normalitat

Un cop més, l’11 de setembre Sant Boi es converteix en símbol de la identitat col·lectiva de Catalunya i, per fi, ho celebrem amb plena normalitat. Tornarem a commemorar la figura de Rafael Casanova, formarem part central de la vida institucional del país i reivindicarem l’esperit d’aquella diada de 1976: reivindicatiu, inclusiu i progressista.

En aquella ocasió, Sant Boi va viure un dia històric i excepcional. La plaça de Catalunya de la nostra ciutat va ser l’escenari de la primera diada autoritzada pel govern espanyol després de la dictadura franquista.

Desenes de milers de persones van arribar des de tots els racons de Catalunya i, més enllà de les seves diferències, van saber posar per davant allò que les unia. Una societat diversa i plural va fer gala d’un clam unitari i conciliador per expressar els seus neguits i les seves reivindicacions.

Ja han passat més de quatre dècades des d’aquella mítica diada i, és evident, que el panorama polític, econìmic i social ha canviat. A ningú se li escapa que són temps difícils i complexos, que requereixen el compromís de tots i totes per avançar i superar les adversitats que ja tenim a sobre. Està a les nostres mans -a les de tota la societat- convertir el moment actual en una oportunitat per transformar el present i construir un futur on hi càpiga tothom, on ningú es quedi enrere.

Feliç Diada de Catalunya!