25 N, un crit contra les violències masclistes

El Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència envers les Dones del pròxim 25 de novembre és una fita important en el calendari d’una ciutat com Sant Boi, referent en polítiques d’igualtat i contra la violència de gènere. Un compromís que refermem cada any davant l’evidència tossuda i dramàtica d’uns indicadors que, lluny de mostrar-se favorables (les agressions sexuals han augmentat un 9,2% aquest any respecte a 2019), fan palès que hem de seguir lluitant i redoblant esforços per erradicar una xacra que al 2020 es va veure agreujada per la pandèmia.

Enguany cridem l’atenció sobre com aquesta greu problemàtica es manifesta en l’àmbit concret de les xarxes socials i Internet. I és que un 59% de les joves pateixen assetjament sexual en aquestes plataformes digitals. Volem unes xarxes socials lliures de violències masclistes, i volem també combatre el consum de pornografia, en tractar-se d’una forma més de violència sexual.

Amb aquests objectius, l’Ajuntament i diverses entitats de la ciutat han organitzat una programació especial que reivindica la importància de no abaixar els braços i seguir denunciant aquestes pràctiques. Mentrestant, i per donar encara més visibilitat a aquesta lluita, us convidem a penjar en els vostres balcons i finestres el domàs que podreu recollir en els mercats municipals, un cartell amb un missatge rotund que s’ha convertit en el nostre crit contra aquest drama humà: “Aquí ens rebel·lem contra les violències masclistes”.