Acabar amb la pobresa

El dia 17 d’octubre és el Dia Internacional d’Eradicació de la Pobresa. Una jornada que ens fa reflexionar sobre la precària situació que pateixen moltes persones al món.

Per acabar amb la pobresa cal treballar per un desenvolupament just i sostenible. Només així podrem eradicar totes les seves formes: manca de recursos, dificultats per accedir a l’educació, a la salut i als serveis bàsics. En definitiva, la falta de respecte pels drets fonamentals que porten a l’exclusió social.

A Sant Boi luitem contra una realitat que afecta, malauradament, milions de persones al planeta. No solament estan a llocs llunnyants a nosaltres, també el nostre entorn en pateix les conseqüències en el marc de la crisi econòmica que encara pateim.

Tenim molt clar que hem de treballar per un model de societat que disposi d’eines per lluitar contra tot això. Que tingui uns serveis socials moderns, oberts i flexibles per respondre a les necessitats actuals i s’adaptin a les noves realitats que tenim al davant.

La commemoració d’avui és un bon moment per reiterar que hem de seguir treballant per acabar amb la humiliació i el risc d’exclusió social de totes les persones que viuen en una situació de pobresa.