Any nou, variant aturada

Fa uns dies vaig enviar una carta al director general de Carreteras del Ministerio de Fomento, Jorge Urrecho, reclamant que em posi al corrent sobre el nou procés de licitació de les obres de la variant de la C-245, interrompudes des de setembre de 2015.

Carta Director General Carreteras

Com segurament sabeu, el vial d’accés a Sant Boi des de la carretera es va reobrir a finals de novembre. La nostra ciutat recuperava així la situació inicial d’aquesta entrada a la població després de tres anys i mig de tall circulatori a causa de les inacabables obres de la variant. Hem començat un nou any i ja no tenim l’accés tallat, però la construcció de la variant per part del Ministerio de Fomento continua pendent.

En la meva carta -de la qual encara no tinc resposta-, agraïa al responsable del Ministerio de Fomento la reobertura del vial, però, com hem repetit tants cops com ha calgut, no deixaré d’insistir sobre aquest tema, perquè la variant de la C-245 entre l’autopista C-32 i el cinturó del Litoral és una infraestructura crucial per al present i el futur de la Sant Boi, en especial per solucionar els endèmics problemes dels accessos al nucli urbà i per acabar amb les cues a la rotonda de la Parellada.

Així ho hem reivindicat durant llargs mesos de la mà de la resta de municipis afectats (Santa Coloma de Cervelló, Sant Vicenç dels Horts i Torrelles de Llobregat) i en front comú amb la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. I així ho seguirem fent, perquè aquestes obres ja estaven previstes ni més ni menys que amb motiu dels JJOO de Barcelona. No podem acceptar més retards.