La carxofa, producte de Sant Boi

La carxofa és el producte agrari més significatiu de Sant Boi i, amb el temps, ha esdevingut un signe d’identitat del municipi.

Ara, volem que la carxofa es converteixi també en un producte estrella de la nostra oferta gastronòmica. Tenim restaurants de gran nivell, l’associació Degusta és un exemple del treball que realitzen. Potencien els productes de Km 0 i, en aquesta línia, han incorporat la carxofa en l’oferta dels seus menús.

Volem que la carxofa, que ens singularitza com a ciutat des de les vessants agrícola i gastronòmica  esdevingui    un element de promoció global de Sant Boi.

Ja fa 17 anys que la Carxofada convoca els santboians i les santboianes a gaudir d’aquest producte. La festa ha anat evolucionant, primer va ser un dinar popular, després una fira de tapes de gran èxit. Enguany iniciem un nou format de l’esdeveniment, amb un menú gastronòmic de tapes de màxim nivell, en disseny i qualitat.

Però, volem també que la cita amb la carxofa vagi més enllà d’un dia puntual. Per això hem articulat, amb la col·laboració de la Cooperativa Agrària Santboiana i de moltes entitats, que durant tot el mes de març hi hagi una programació paral·lela d’activitats lúdiques, culturals, de coneixement del medi natural, d’oci familiar…, i menús “carxofers” a diferents restaurants i bars.

Volem donar a aquesta promoció una dimensió de gran esdeveniment de ciutat i posar Sant Boi al mapa del país com a promotor d’un producte de primera.

Nota de premsa: Sant Boi celebra el mes de la carxofa

Divendres 4 de març de 2016