Comencen les obres per reobrir el vial d’accés a Sant Boi

Les obres provisionals per reobrir el vial d’accés a Sant Boi des de la C-245 han començat. Per fi.
Han calgut moltes converses telefòniques, moltes reunions, molts escrits i moltes reividindicacions institucionals per fer-ho possible.
És una bona notícia, però convé dir també que, a dia d’avui, no en tenim cap mena de comunicació formal oficial per part del Ministerio de Fomento.
Només ens ha arribat informació tècnica. Segons el que hem pogut saber, els treballs que s’han de fer duraran a l’entorn de dos mesos. Aleshores recuperarem la situació inicial dels accessos a Sant Boi i podrem tornar a accedir al nucli urbà directament des de la carretera.
Confiem que així sigui, i que els ciutadans i les ciutadanes no haguem de seguir patint més cues i molèsties innecessàries.
Mentrestant, queda pendent el més important, és a dir, que les obres reals de la variant es puguin reemprendre després de més de dos anys aturades. Com he repetit moltes vegades, és una infraestructura crucial per poder millorar la mobilitat a Sant Boi. Hem esperat massa, 25 anys ni més ni menys, i encara seguim esperant.
Ens felicitem per poder dir finalment que les obres provisonals del vial ja estan en marxa, però no deixarem d’insistir, en front comú com fins ara amb la resta d’ajuntaments afectats, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, perquè la construcció de la variant es pugui reemprendre al més aviat possible.
Sant Boi ho necessita. Els santboians i les santboianes, també.