Compromís amb el comerç local

El comerç de proximitat és un dels principals actius econòmics de Sant Boi. Com hem anat repetint des del govern municipal, consolidar i reforçar el paper d’aquest comerç és un factor clau per desenvolupar l’economia local.

En els darrers mesos hem fet importants avenços cap a aquest objectiu. El més destacat és la remodelació del Mercat de la Muntanyeta, que d’aquí a unes setmanes funcionarà ja a ple rendiment. Actuarà sens dubte com a motor de l’eix cívic i comercial que ha de ser el referent de l’activitat comercial de la ciutat, mentre mantenim l’aposta pel comerç de proximitat als barris.

A principis de l’any vinent continuarem amb altres dues actuacions importants per enfortir aquest eix central: la reforma d’una artèria vital com és el carrer de Lluís Pascual Roca i l’ampliació de les voreres de la plaça de la Generalitat, que hem començat a recuperar com un espai de referència per a la vida ciutadana del barri de Marianao.

Seguim fent realitat els compromisos del Pla de Comerç 2020, sempre de la mà dels comerciants i de la nova associació Sant Boi Comerç.

Mentrestant, hem començat a donar forma a altres dos instruments que ens serviran de guia per a la política econòmica: el pla de la política industrial i el pla de turisme.

Millorar el nostre comerç, la nostra indústria i la nostra promoció turística és necessari perquè Sant Boi sigui cada cop més un territori d’oportunitats i una ciutat atractiva per a l’activitat econòmica i per generar llocs de treball dignes.

No vull oblidar, en un altre ordre de coses, que a l’entorn del 25 de novembre tornarem a implicar-nos com a ciutat en la reivindicació col·lectiva contra la violència masclista. També en això, especialment en això, la nostra dignitat està en joc.