Compromís contra el càncer de mama

Cada 19 d’octubre es commemora el Dia contra el Càncer de Mama per recordar-nos el compromís de tota la societat en la lluita contra aquesta malaltia que afecta 1 de cada 8 dones al llarg de la seva vida.

A Espanya es diagnostiquen cada any 25.000 nous casos d’aquest tipus de càncer, el més freqüent entre les dones occidentals. Aquestes són unes xifres que parlen per elles mateixes.

En un dia com avui vull recordar les persones que pateixen aquesta cruel malaltia i posar de manifest el compromís ferm que tenim totes i tots amb les dones lluitadores i valentes que s’hi enfronten amb totes les seves forces i amb el suport de les seves famílies.

També el meu respecte i admiració per als professionals que treballen en el tractament i la investigació d’aquest tipus de càncer. En aquest sentit, és un gran orgull per a Sant Boi tenir entre els seus fills predilectes el metge i científic Manel Esteller, investigador de primera línia implicat des de fa molts anys en la lluita contra aquesta patologia.

Des d’aquí, vull convidar-vos a la I Zumba Pas a Pas amb el Càncer de Mama, el diumenge dia 23, al parc de la Muntanyeta, una activitat organitzada per sensibilitzar-nos sobre la malaltia i la necessitat de seguir treballant per aconseguir-ne la curació.