Declaració per reclamar una Renda Garantida de Ciutadania

El dimarts 31 de maig, vaig signar una declaració per instar el Parlament de Catalunya a aprovar una llei per al dret a la Renda Garantida de Ciutadania.

Aquesta declaració, que hem compartit alcaldesses i alcaldes d’una cinquantena d’ajuntaments catalans, parla de la responsabilitat que tenim davant nostre perquè quedin cobertes les necessitats de les famílies amb menys recursos i dóna suport a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que demana que el Parlament aprovi una llei en aquest sentit.

El text recorda les dficultats de milers de persones ateses als serveis socials dels nostres municipis perquè no tenen cobertes les necessitats mès bàsiques.

En el meu dia a dia com a alcaldessa, veig clarament que calen mesures que ajudin a canviar les coses, a crear ocupació digna i a portar a terme polítiques que aturin els efectes de la retallada dels drets laborals i socials i dels serveis públics.

Els efectes de la retallada de la Renda Mínima d’Inserció, a l’agost de 2011, és un dels exemples més evidents de què poden arribar a fer decisions polítiques injustes que no tenen en compte les persones més vulnerables.

Així doncs, la declaració que vam aprovar insisteix en la necessitat d’un marc legal que, al més aviat possible, garanteixi els principis i valors de la justícia i la solidaritat amb l’objectiu que totes les persones visquem amb dignitat.