Dia Mundial contra la Tracta de Persones

 

 

 

Avui 30 de juliol commemorem el Dia Mundial contra la Tracta de Persones sota el lema “Assisteix i protegeix les víctimes de la tracta”.

Amb aquest motiu vull aprofitar per posar en valor la tasca impulsada per la Xarxa de Municipis Catalans Lliures de Tracta, que Sant Boi presideix, per combatre l’explotació de dones i nenes de què es nodreix el negoci de la prostitució.

Des de la primera assemblea de la xarxa, que va tenir lloc a la nostra ciutat, vam assolir compromisos col·lectius clars i ferms en aquest sentit i vam avançar en un full de ruta per aconseguir una Catalunya lliure de tracta, crear xarxes a cada ciutat contra l’explotació sexual i plantejar una iniciativa popular sobre el tema al Parlament de Catalunya.

Des d’aquí vull insistir en la necessitat de continuar posant mesures per acabar amb la demanda que afavoreix la prostitució i l’explotació de persones i tenir ben present qui són les víctimes: dones empobrides, que fugen de la guerra i la violència, i nenes i nens amb els quals es trafica.