Dia Mundial de la Salut. Lluitem contra la diabetis

El dia 7 d’abril es commemora el Dia Mundial de la Salut. En aquesta ocasió l’OMS, que és l’organisme impulsor, el dedica a la lluita contra la diabetis. Una malaltia que està veient augmentada ràpidament a molts països la seva incidència. A Catalunya, per exemple, l’augment ha estat del 30% durant els darrers 4 anys.

Són moltes les entitats i professionals que treballen per prevenir i tractar aquesta dolència i que ens recorden que una gran proporció de casos de diabetis es poden prevenir.

Per això la jornada commemorativa d’avui a Can Massallera s’anomena “Que la diabetis no t’aturi, practica hàbits saludables”. L’alimentació saludable, la pràctica d’activitat física adequada a cada persona, un major accés al diagnòstic, l’educació sobre la malaltia i el tractament assequible són fonamentals per aconseguir reduir-ne l’expansió.

Des d’aquí vull agrair la col·laboració desinteressada, en les activitats que s’han programat a la ciutat, de totes les persones professionals que treballen cada dia per fer-nos conscients de la necessitat de controlar la malaltia i evitar les seves conseqüències.

foto-salut