Els drets de la infància, avui i cada dia

Diumenge vinent, dia 20 de novembre, se celebra arreu del món el Dia Internacional dels Drets de la Infància.

A Sant Boi ens hi avancem dedicant la tarda d’aquest divendres a diferents activitats lúdiques i educatives. Us les proposem l’Ajuntament i les entitats d’infància i adolescència de la ciutat (centres oberts, esplais, etc).

L’escenari escollit és la plaça de Catalunya, on hi haurà jocs gegants, un racó especial per a la petita infància, activitats per a adolescents, un taller on farem entre tots i totes una mandala i l’espectacle d’animació final.

A les 18.30 hores llegirem el manifest sobre els drets de la infància.

Ho faran infants de diferents entitats de la ciutat i del Consell d’Infància i Adolescència. Suposo que coneixeu aquest organisme que representa els nens i les nenes de Sant Boi i els dóna veu en els assumptes que afecten les seves vides.

L’any 1989, l’ONU va declarar oficialment que els infants de tot el món són subjectes actius de drets, des dels drets bàsics a l’alimentació o a la salut fins al dret de poder expressar les seves opinions i que aquestes opinions siguin escoltades.

El govern municipal de Sant Boi treballa tot l’any perquè els drets de la canalla no siguin vulnerats i per garantir, també en aquesta etapa de la vida, el benestar i la igualtat d’oportunitats.

Les escoles i les entitats de lleure i d’educació no formal són també veritables escoles de ciutadania que contribueixen amb la seva tasca a fer possible que aquests drets siguin, més enllà dels reconeixements formals, realitats amb una incidència directa en la vida quotidiana dels nostres ciutadans i ciutadanes més joves.

Aquest divendres us convidem a fer visible tot aquest treball i a reivindicar els drets de la infància mentre compartim una estona divertida.

Programa