El valor de l’educació

Sant Boi inicia aquest mes de setembre un nou curs laboral, polític, però sobretot un nou curs escolar. Més de 18.000 santboians i santboianes de diferents edats gaudiran de l’oferta educativa de la nostra ciutat.
L’educació és un dret de ciutadania, fonamental i irrenunciable. Per aquest motiu la defensa i l’ aposta per l’educació pública i de qualitat ha de ser una finalitat prioritària de qualsevol administració, més enllà de les seves competències. I és això el que ha fet i continuarà fent, amb més èmfasi si cal, l’Ajuntament de Sant Boi.
Entenc que la finalitat de la política local és la vida quotidiana. Aquest és un dels compromisos que vaig assumir quan vaig arribar a l’alcaldia. Això vol dir treballar per donar resposta als problemes reals i a les necessitats del dia a dia de les famílies. He volgut estrenar el nou Viure Sant Boi dedicant un espai central per parlar d’educació. Perquè amb l’educació ens ho juguem tot: el nostre futur com a persones, com a poble i com a país.
Des de la recuperació de la democràcia, mai ens havíem trobat amb una amenaça tan forta cap al nostre model d’escola catalana i cap al paper de les administracions locals. Aquesta amenaça és per una part la Llei Wert del govern central, però també les retallades del govern de la Generalitat, que posen en perill la qualitat i la funció essencial que han jugat els nostres centres educatius.
Ara, més que mai, ens toca reivindicar els valors que defineixen el nostre model educatiu: la llibertat, la igualtat, la defensa de la nostra llengua i la creació d’oportunitats per al nostre futur.

10/09/2014