Entitats, festes i vida comunitària

Sant Boi de Llobregat té la sort de comptar amb un potent teixit associatiu. Les entitats exerceixen un paper fonamental en la vida de la nostra ciutat gràcies a la feina desinteressada de tantes i tantes persones que, de manera voluntària, cedeixen diàriament una part important del seu temps al servei de la comunitat.

Vull reiterar aquí un cop més les gràcies a aquestes persones. Els seus esforços i les seves aportacions són un compromís de gran valor per a Sant Boi. Un compromís que personalment considero digne dels millors elogis.

La Festa Major que ja tenim a tocar i les Festes de Barri que aviat començarem a celebrar són potser els moments de l’any en què més clarament es fan visibles aquestes contribucions. Les festes populars són, de fet, el millor aparador possible de la nostra vida col·lectiva. En elles batega el pols de la ciutat i s’expressa el nostre tarannà alegre, divers i integrador.

He començat dient que és una gran sort per a Sant Boi comptar amb una xarxa d’associacions (culturals, esportives, educatives, ambientals, socials, juvenils, veïnals…) com la nostra. L’any passat, durant l’acte de signatura dels convenis entre l’Ajuntament i les entitats, vam formalitzar un compromís mutu per treballar conjuntament en els grans reptes que Sant Boi té per endavant. El pròxim dia 9 de maig tindrem l’ocasió de renovar aquell compromís i assenyalar nous camins de col·laboració i treball conjunt per la comunitat.

Gràcies a la complicitat i la força de les nostres entitats, avançarem un pas més en el camí cap a la construcció d’una ciutat cada cop millor. Perquè, com tots i totes sabeu, a Sant Boi ja es respira un altre aire.