Entrades

La Carxofada, un esdeveniment consolidat

El diumenge 18 de març celebrarem la 19a Carxofada de Sant Boi. Per a mi és molt important compartir aquest esdeveniment de ciutat absolutament consolidat. Avui, més que mai, és un dels referents de l’estratègia de ciutat, la que ha de definir el Sant Boi dels propers anys.

Estem treballant amb diferents col·lectius sobre aquesta estratègia i hi ha diferents elements que hi giren al voltant. La Carxofada n’és un. Simbolitza clarament que volem ser una ciutat saludable i sostenible, donant a conèixer la nostra singularitat i la nostra identitat.

Vull donar les gràcies a Degusta Sant Boi, la Cooperativa Agrària Santboiana, Sant Boi Comerç, Som Bici i la col·laboració del Parc Agrari del Baix Llobregat que fan possible aquest esdeveniment de ciutat.

És un orgull que la Carxofada vinculi el nostre passat agrari amb l’oferta de restauració, tot generant motor econòmic i gran projecció. En aquest sentit, durant el mes de març bars i restaurants tenen la carxofa com a estrella de tapes i menús.

Us espero a la Rambla i a la plaça de l’Ajuntament per gaudir-la!

La Fira, aparador d’una ciutat saludable i sostenible

Ja està tot a punt per donar la benvinguda a la 71a Fira de la Puríssima, un dels referents més clars de la nostra identitat com a ciutat.

La Fira esdevé cada any un aparador de primera magnitud de la vida social, cultural i econòmica de Sant Boi.

Els seus orígens pagesos i la capacitat que ha tingut per adaptar-se als canvis de l’economia i de la societat fan que sigui especial i, sobretot, que estigui ben viva.

Enguany, des de l’estand municipal, volem mostrar l’aposta feta per la sostenibilitat i la salut, pel producte de proximitat i de km. 0 i per la promoció dels hàbits de vida saludables. Perquè creiem que aquests són els atributs que ens identifiquen a l’entorn metropolità.

Però, l’estratègia que hi ha al darrere d’aquesta aposta no és només de l’Ajuntament, va molt més lluny i ja ha començat a donar fruits: la instal·lació a Sant Boi de la seu mundial de la Gasol Foundation, el premi Cuiner de l’Any 2017 per al xef santboià Albert Mendiola o la promoció de la carxofa com a producte genuí del Parc Agrari del Baix Llobregat en són molt bons exemples.

En aquest context, hi ha un Sant Boi que es reinventa i que mira al futur. Desitjo que gaudiu de tot allò que la Fira ofereix i que ompliu els carrers de Sant Boi en aquests dies tan especials.

Bona Fira!