La Festa Major, un projecte col·laboratiu, un objectiu compartit

 

Quatre intensos dies de Festa Major ens esperen. Dies de primavera que són tota una invitació a sortir als carrers i places de la nostra vila i gaudir d’una gran oferta d’espectacles i activitats per a tots els públics.

No hi ha dubte que totes les festes majors, i la nostra no n’és cap excepció, comparteixen el mateix objectiu: experimentar el sentit de comunitat i reivindicar els lligams que ens uneixen com a ciutadania a través de la cultura i l’esbarjo.

Ara bé, els camins per assolir aquest objectiu poden ser diferents. En el cas de Sant Boi, el camí que hem decidit seguir és el del treball col·lectiu i l’esperit col·laboratiu. Podríem dir que la nostra Festa Major és la suma d’esforços entre teixit associatiu, operadors culturals locals i el govern de la ciutat.

Les dades corroboren aquesta afirmació: més d’un 50% de les 48 activitats que composen el programa de Festa Major 2017 estan protagonitzades i en molts casos gestionades per entitats i operadors culturals de Sant Boi…

Aquest alt percentatge d’activitats made in Sant Boi diu molt de la vitalitat i la potencialitat de la nostra xarxa d’entitats, col·lectius diversos i persones a títol individual, capaços per si mateixos d’esdevenir el pilar i l’ànima de tota una Festa Major.

Més encara, aquest grau de participació parla a les clares d’una ciutadania madura, compromesa i orgullosa i que vol jugar un paper rellevant en el dia a dia del municipi.

Fa unes setmanes, a l’acte de signatura de convenis amb les entitats, parlàvem del nostre compromís amb Sant Boi… Ara, aquesta manifestació de la nostra força col·lectiva amb motiu de la Festa Major confirma un cop més aquest compromís i ens omple de satisfacció.

Gràcies a tots i a totes per aquesta mostra d’implicació i responsabilitat cívica.

Més informació sobre la Festa Major 2017.