Un festival cada vegada més de Sant Boi

 

Aquesta setmana hem presentat a la premsa, a l’antiga fàbrica Damm de Barcelona, el 29è Festival Altaveu de Sant Boi.

Aquesta edició vol ser la d’un certamen renovat que aposta pel seu caràcter públic i per continuar essent un referent musical de primera línia. El nou director artístic, Jordi Turtós, i el treball d’un grup de persones amb moltes ganes de participar en la iniciativa està ajudant a la redefinició del festival.

En aquest sentit, l’Altaveu s’esforça per mantenir l’equilibri entre la qualitat de les propostes, amb grups i artistes de gran nivell, i la clara voluntat d’estar vinculat al talent local i a la ciutat. La producció pròpia Regira!, on participen unes 60 santboians i santboianes de diferents disciplines artístiques, n’és el millor exemple.

Volem que el concepte Altaveu impregni la vida cultural de la ciutat, no solament els dies de celebració del festival, sinó també la resta de l’any. Que estigui incorporat a la quotidianitat de les famílies i que formi part dels elements que singularitzen Sant Boi i li donen personalitat. En aquesta línia, neix la proposta Altaveu en família, un espai per compartir actuacions i altres activitats.

Altaveu també ha de ser un espai on molts artistes trobin encaix, puguin expressar-se i es donin a conèixer. Aquest és l’objectiu de l’Altaveu Frontera, un viver de talent musical des de fa molts anys.

Amb tots aquests elements ben presents, hem de seguir treballant per consolidar el clar compromís que l’Altaveu té amb la música perquè continuï essent certamen útil per al panorama musical del país i enfili nous reptes i nous elements.

Nota de premsa

Web del Festival

Sis raons i nova etapa d’un festival que ja fa 29 edicions