Forces renovades per al nou curs

Les ciutats no descansen mai, tampoc a l’agost, i Sant Boi no n’és una excepció. Una bona mostra d’això ha estat la represa el passat 19 de juliol, i després de molts anys d’espera, de les obres de la variant de la C-245, la nova autovia B-25. Llargament reivindicades per la ciutadania i el govern municipal, es tracta d’una de les actuacions més transformadores dels darrers temps tant al nostre municipi com a la comarca. Les obres posaran fi als embussos de la rotonda de la Parellada i suposaran una millora substancial dels accessos al nucli urbà i de la mobilitat en general a diferents poblacions veïnes. Una gran notícia que se sumarà a altres actuacions en l’espai públic, com ara la construcció del Parc Ambiental de Torre de la Vila, que al llarg dels propers mesos donaran continuïtat a l’alè transformador que Sant Boi està vivint.

Aquest també ha estat un estiu de grans èxits per a l’esport santboià. Pau Gasol ja és membre del Hall of Fame del bàsquet internacional, i l’equip femení de softbol del Club de Bèisbol de Sant Boi ha tornat fa pocs dies del campionat europeu de clubs amb la medalla de bronze. I per arrodonir la collita, esportistes santboians com Adrián Santos, que a finals de juliol va tenir una gran actuació en el Mundial de Natació del Japó, i Jaime Guerra, que ha competit en els Campionats del Món d’Atletisme de Budapest en la modalitat de salt de longitud, han brillat amb llum pròpia.

Èxits que ens enorgulleixen i que parlen de la vitalitat d’una ciutat que ara també es prepara per començar un nou curs acadèmic que arriba amb novetats, com ara les millores en les instal·lacions escolars per adaptar-les a les altes temperatures i l’increment de l’oferta de formació universitària en sectors estratègics de l’economia local, com ara la salut, la logística i l’automoció. Abans, però, i després d’haver celebrat l’Aplec de Sant Ramon fa pocs dies, us convido a gaudir de dues fites que cada any ens projecten arreu del país: el Festival Altaveu i l’ofrena floral de la Diada de l’11 de setembre.