Gràcies a totes i tots per encomanar-me la vostra il·lusió!

Aquest mes de juliol he tingut l’oportunitat de visitar els casals d’estiu municipals i d’altres iniciatives de lleure d’estiu organitzats per diferents entitats de la nostra ciutat. Ha estat només una mostra de la gran oferta de lleure estiuenc que té Sant Boi. I vull destacar que tot plegat es possible gràcies a la suma d’esforços i al treball en xarxa del conjunt d’entitats: esplais, entitats esportives i culturals de la nostra ciutat, a més dels casals municipals, que han arribat a més de 4.000 nens i nenes.

Durant tot el mes de juliol he pogut visitar moltes d’aquestes entitats i he pogut estar a prop de molts nens i nenes que gaudien de les diferents activitats, dels seus monitors i monitores i dels equips de treball que fan possible aquestes iniciatives. He

de dir que en totes elles he vist un mateix ingredient: la il·lusió

El lleure infantil és, sense dubtes, un clar instrument de cohesió social, de conciliació familiar i de transmissió de valors educatius i cívics. A més, en el context actual de crisi econòmica, encara és més important, com a eina per a garantir la igualtat d’oportunitats i aspectes essencials com la cobertura de necessitats alimentàries bàsiques de molts nenes i nens.

Vull des d’aquí reconèixer la tasca, moltes vegades invisible i anònima, de tantes persones que s’ocupen a l’estiu, i tot l’any, en despertar, des de diferents entitats locals, somriures i en acompanyar i ajudar a que els nostres fills i filles creixin millor.

6/8/2014