La cultura, energia col·lectiva

La cultura, protagonista d’aquest Viure Sant Boi, és un motor essencial per al futur.

El govern municipal l’ha situada, com l’educació, en el centre de l’activitat de l’Ajuntament i de la meva acció com a alcaldessa.

Perquè penso que la cultura és un dret democràtic de les persones, no un luxe o només una mercaderia. Apostar per la cultura és, sens dubte, apostar pel creixement individual i col·lectiu. És valorar la nostra identitat com a poble, allò que ens fa ser com som. És pensar en la projecció exterior de Sant Boi i creure en la importància de la cultura popular i comunitària, en la proximitat, en l’energia col·lectiva. És reconèixer el paper que ha de tenir en la convivència i en la cohesió social. És estimular la creativitat i dibuixar un camí per a les aficions i les inquietuds de moltes persones, per facilitar que puguin ser, a més d’espectadores, protagonistes. És donar les gràcies a l’esforç quotidià de molta gent i de moltes entitats i col·lectius i voler avançar cap a una societat més lliure i més crítica.

M’he compromès a treballar perquè la cultura estigui present a les nostres vides quotidianes i als nostres hàbits. I això només serà possible si l’educació i la cultura van de la mà. Una bona formació cultural millora les capacitats i les oportunitats de futur de les persones. I és que, a banda de moltes altres aportacions a la societat, la cultura també genera llocs de treball i activitat econòmica.

Moltes persones de la ciutat treballen al voltant de la cultura (artistes, personal tècnic, programadors…). Han de comptar amb el nostre suport. Perquè la cultura és futur.

També podeu llegir aquesta columna d’opinió a la revista Viure Sant Boi d’octubre 2015.