L’esport com a servei públic

L‘esport i l’activitat física són eines educatives de primer nivell. La seva pràctica transmet des de les edats més tempranes valors com el sentit de la responsabilitat, l’autoestima, l’autocontrol, l’esforç, la constància, la disciplina, l’esperit d’equip, la cura del cos, la higiene o el joc net.

L’esport també és un instrument privilegiat d’integració i cohesió social, que ajuda a treballar per la igualtat d’oportunitats entre les persones.

L’esport és fonamental, així mateix, per mantenir una vida saludable i consolidar els bons hàbits d’alimentació i exercici que necessitem en les nostres vides quotidianes.

Aquestes són les prioritats de les polítiques esportives municipals. No hi estem sols. Ens acompanya una nodrida xarxa de clubs que constitueixen la columna vertebral del teixit associatiu del nostre esport.

Vull destacar la immensa tasca que es lidera de les entitats, el gran volum d’hores de dedicació i esforç, la gran feina -en molts casos, voluntària- que els equips tècnics i directius realitzen temporada rere temporada. El seu és un veritable servei públic. El seu treball és clau perquè es puguin obtenir els magnífics i abundosos resultats esportius que recull aquesta edició del Viure Sant Boi.

Tots aquests èxits esportius ajuden a reforça la nostra identitat i la nostra autoestima com a ciutat i a projectar exteriorment el nom de Sant Boi.

Seguim treballant per fer de l’esport santboià un esport inclusiu, cohesionador, formatiu, saludable i ple d’èxits esportius i humans que constituixin un orgull col·lectiu i un actiu de ciutat.