Més motius per a l’orgull

El passat cap de setmana hem rebut amb una immensa alegria la notícia de dos grans èxits internacionals protagonitzats per esportistes de la nostra ciutat.

Per un costat, el Pau Dorca Petit ha guanyat el campionat del món sènior de TREC (Tècniques de Rutes Eqüestres), que s’ha disputat a Segòvia amb la participació de genets i amazones de 14 països.

Per l’altre, la Laura Heredia s’ha proclamat també campiona del món, en el seu cas de Laser Run (prova combinada de tir olímpic i cursa atlètica), en categoria cadet i per partida doble: a la competició individual i als relleus mixtos.

El Pau és un esportista santboià amb trajectòria llarga i plena d’èxits a la qual suma ara una nova victòria de gran nivell. La Laura és una nena amb un gran present i sobretot un gran futur en la disciplina del pentatló modern, en la qual ha destacat des de ben petita a l’Escola Esportiva Llor i que l’ha portat a merèixer una beca del prestigiós CAR de Sant Cugat.

Ell i ella tenen un mèrit formidable i són motiu d’orgull per a tots nosaltres i, en especial, per a la gran quantitat de persones de totes les edats, inclosos molts nens i nenes i joves, que practiquen esport dia a dia a la nostra ciutat amb la màxima il·lusió, esforç i esperit de superació.

Els esports més majoritaris i els seus protagonistes acaparen sovint l’atenció dels mitjans de comunicació, però hi ha esports menys mediàtics, clubs i esportistes menys coneguts que treballen amb un mèrit enorme per aconseguir els seus objectius des dels valors de l’amateurisme.

Tenim tants motius per sentir-nos tan orgullosos i orgulloses de figures com les de Pau o Marc Gasol, referents indiscutibles a escala internacional, com d’altres que, des de la modèstia d’un major anonimat, construeixen també, pas a pas, trajectòries esportives dignes dels millors elogis.