Millorar l’espai públic des de la proximitat

El Far publica el meu article d’opinió Millorar l’espai públic des de la proximitat, on dic que la millora de l’espai públic és un repte clau per a la convivència i l’economia de les nostres cutats.

“La millora de l’espai públic és un dels reptes més importants que tenim avui dia a les nostres ciutats. Un repte clau per a la convivència, el desenvolupament econòmic i la vida quotidiana.

Per això, durant el present mandat a Sant Boi ens hem proposat com a prioritat treballar per un espai públic de més qualitat i al servei de les persones.

La primera actuació en aquesta línia va ser la remodelació del Mercat de la Muntanyeta. Recentment n’hem iniciat dues més de molt importants: la reurbanització del carrer de Lluís Pascual Roca, una de les arteries més importants de la ciutat, i l’arranjament de les voreres de la plaça de la Generalitat.

Es tracta d’actuacions fonamentals per consolidar el gran eix cívic i comercial que ens ha de servir per guanyar espai per als vianants i configurar una ciutat més atractiva per caminar i fer compres.

Amb aquestes obres en marxa, aquest mes de maig a Sant Boi entrem en la fase de votació de les propostes dels pressupostos participatius, on els ciutadans i les ciutadanes podran prioritzar quines altres actuacions prefereixen per millorar els carrers i les places dels seus barris. Hi destinarem 500.000 euros del Pressupost Municipal 2017.

Recollides des de la proximitat, les opinions dels veïns i les veïnes ens permeten conèixer millor les necessitats reals i ens ajuden a configurar un espai públic més amigable i més útil, del que tots i tots hem de ser coresponsables.”