Millorar l’espai públic, un repte col·lectiu

Des del primer dia com a alcaldessa m’he esforçat per escoltar els ciutadans i les ciutadanes a peu de carrer, als barris. En el decurs de moltes converses he constatat que la millora de la neteja i de l’estat general dels nostres carrers i places és una preocupació habitual. També és la meva.

Treballar per la qualitat de l’espai públic és, per això, un dels grans compromisos que hem adoptat des del govern municipal, i crec que el principal repte que tenim per davant en aquest mandat.

Aquest mes comencem a acomplir el nostre compromís, iniciant el desplegament d’un sistema de recollida sel·lectiva renovat de dalt a baix i reorganitzant també la recollida de mobles i trastos vells. Amb l’ajuda de la Diputació de Barcelona farem una important inversió que ens permetrà estrenar contenidors a tota la ciutat i incorporar nova maquinària i tecnologia.

Estic convençuda que aquest esforç per facilitar una bona gestió dels residus i aconseguir que cada cosa vagi al seu lloc serà un pas ferm i sense marxa enrere per tenir una ciutat més neta i endreçada.

Però no ens quedarem aquí, perquè som conscients que és un primer pas, i que caldrà seguir treballant. Estem començant a incorporar nova maquinària i vehicles de neteja viària i preparem un pla de millora de la qualitat de l’espai públic que volem posar en marxa l’any vinent. Abordarem globalment tots els aspectes relacionats amb aquesta qüestió, en especial la problemática dels excrements animals.

No n’hi haurà prou amb l’esforç que puguem fer des de l’Ajuntament. Serà absolutament imprescindible, i treballarem per aconseguir-ho, que tots els ciutadans i les ciutadanes ens hi comprometem i siguem corresponsables.

Gràcies per ajudar-nos a fer un Sant Boi millor.