Un nou any amb les forces renovades

Inicio 2017 amb forces i il·lusions renovades per impulsar millores a la ciutat. Les necessitats socials, l’espai públic i la neteja són, ara com ara, els reptes polítics prioritaris que tenim al davant.

Així ho reflecteixen els pressupostos municipals aprovats en el Ple del mes de desembre passat. Els comptes públics de l’Ajuntament recullen un esforç econòmic important per seguir donant suport a les persones més vulnerables a l’hora de pagar el lloguer, la llum, l’aigua, etc. Els pressupostos també inclouen recursos per a la millora dels nostres carrers i places, com ara la consolidació de l’eix comercial del carrer de Lluís Pascual Roca o l’arranjament de voreres; i incorporen partides importants per millorar la neteja i combatre el problema dels excrements dels animals, un aspecte que reclama també el civisme i la coresponsabilitat de tots i totes.

Així mateix els pressupostos dediquen diners a l’educació, la cultura, la millora de les capacitats i les oportunitats dels santboians i les santboianes, la creació d’ocupació, fer més competitiu el nostre territori i millorar l’eficiència energètica, imprescindible per estalviar a favor de la lluita contra la pobresa i el canvi climàtic.

Juntament amb la posada en marxa d’aquesta gran responsabilitat de govern, comencem 2017 amb reivindicacions històriques damunt de la taula. Encara no s’han reprès les obres de la carretera C-245. Tot i el suport expressat pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, fa unes setmanes, seguim sense un compromís concret per part del Ministeri de Foment, una situació frustrant per a les persones que diàriament han de sortir o entrar a Sant Boi per motius de feina o estudis. Per tant no ens aturarem, farem el que calgui per obtenir propostes i fets de la mà dels municipis afectats.

El nou any, doncs, ha començat amb molta feina pendent i ganes de tirar-la endavant. Des d’aquí us convido a acompanyar-me en el camí.