Noves oportunitats, nous reptes

Diuen que el pitjor de la crisi ha passat, però moltes famílies continuen passant-ho malament en la seva realitat diària. Les polítiques governamentals i les actuacions de les grans empreses no han estat a l’altura d’una situació que ja dura 10 anys i que ha obligat els ajuntaments com el nostre a comprometre’s com mai amb polítiques de proximitat per no deixar ningú a la cuneta.

L’esforç ha estat i continua sent molt gran: els col·lectius més vulnerables no han de pagar els efectes de la crisi i de les retallades. A Sant Boi ho hem tingut clar des del primer moment i el pressupost de l’any que acabem de començar torna a posar de manifest la sensibilitat social del govern municipal.

Dit això, cal mirar cap endavant. Qualsevol aposta de futur passa per oferir noves oportunitats als sectors de població amb més dificultats. Hem de treballar per millorar les capacitats de tothom i reforçar els nivells educatius i culturals. Hem de generar desenvolupament i riquesa econòmica essent innovadors i aprofitant actius de Sant Boi com l’entorn natural, la salut mental, la logística, el sector sociosanitari o l’eficiència energètica.

Necessitem també un territori competitiu que ens ajudi a progressar, i per això no deixarem d’exigir la represa de les obres de la C-245, absolutament vitals per a Sant Boi, i un sistema de transport públic ferroviari que ens connecti adequadament amb Barcelona.

Aquests són alguns dels grans reptes que tenim per davant per a aquest 2017. No em vull oblidar d’un altre dels nostres compromisos: continuarem treballant sense descans per renovar el nostre espai públic i millorar la neteja dels nostres carrers i places.

Viure Sant Boi Febrer 2017