Obert per vacances

A es portes de les vacances d’estiu, es fa gairebé in- evitable fer balanç del que hem viscut conjuntament els darrers mesos. Aturar-se un moment i veure on som és sempre recomanable, sobretot en un temps com l’actual, en què la pandèmia ens obliga a romandre alerta.

Així, si mirem al nostre voltant potser descobrirem una ciutat que viu un important procés de transfor- mació. Una transformació que la pandèmia ha accelerat en molts casos i que és resultat d’una estratègia de ciutat basada en la salut i la sostenibilitat.

Al llarg dels darrers mesos, aquests canvis s’han fet cada vegada més visibles en el nostre espai públic amb la remodelació en marxa de la plaça de la Repú- blica i l’obertura, fa pocs dies, de les noves piscines de la Muntanyeta. Uns canvis presidits per la qualitat ur- bana, la sostenibilitat i l’eficiència energètica que continuaran amb altres intervencions durant tot el 2021.

Al mateix temps, seguim impulsant programes de reactivació econòmica i d’ocupació, indispensables en aquests moments per aprofundir en la igualtat d’oportunitats, i també destinem recursos a un pioner pla de xoc per atendre les necessitats emocionals i socials dels i les adolescents, un dels col·lectius més afectats per la pandèmia. Però més enllà de l’actuació municipal, és també una invitació a l’optimisme comprovar que, malgrat tot, la ciutat és ben viva i que, per exemple, un bon grapat de comerços i establiments de restauració així com noves empreses hi han obert les portes en els darrers temps.

Mentrestant, si bé la vacunació està fent possible, tot i que amb limitacions, la represa de l’activitat normal, continua sent primordial no abaixar la guàrdia durant els mesos vinents per evitar revifalles del virus com la que estem vivint en aquests moments.

Confiança i prudència són, per tant, les consignes que han de guiar-nos en el dia i a dia. Pas ferm i mantenir el rumb. Aquest continua sent el compromís d’un Ajuntament i el batec d’una ciutat que no s’aturen.