Il·lusions renovades

No puc començar aquestes línies sense expressar el meu agraïment a tots els ciutadans i ciutadanes santboians que van participar en les eleccions municipals del passat 28 de maig. Gràcies pel vostre civisme i la vostra exemplaritat en l’exercici del dret a votar. Gràcies també per la confiança i el suport que vau donar a la nostra candidatura, per haver decidit de manera democràtica la continuïtat de la nostra tasca al capdavant del govern municipal. Una responsabilitat que acceptem amb humilitat i que serà corresposta amb el mateix treball i dedicació que fins ara.

Talent local, una gran inversió de futur

La salut continua fent passes per refermarse com un dels sectors estratègics clau de la vida econòmica i social de la nostra ciutat. La creació del Premi Manel Esteller a la Iniciació en la Recerca Biomèdica, presentat el passat 10 de març amb la presència de Diana Morant, ministra de Ciència i Innovació, introdueix la recerca mèdica en un ecosistema de salut local que genera activitat econòmica i treball a partir d’una xarxa de grans centres assistencials públics i privats i equipaments residencials, i que compta amb una important oferta de serveis municipals orientats a la salut comunitària.

Uns comptes municipals per a la ciutadania

Fa pocs dies vaig assistir a la representació de Dale Recuerdos, una obra de teatre amb un repartiment íntegrament santboià compost per un actor i sis actrius de més de 75 anys. Al llarg de poc més d’una hora, van compartir amb nosaltres les seves experiències íntimes i vitals en un viatge ple d’emocions. Tot un regal. En acabar la funció, vaig tenir ocasió de felicitar-los i vaig gaudir de la seva calidesa i de la seva alegria: quin gran tresor la nostra gent gran! Si la ciutat fos un gran arbre, la gent gran en serien les arrels, fermes i sàvies; el tronc serien els seus fills, que fan bategar la ciutat, i les branques que van creixent i s’enlairen, els seus nets, les noves generacions que més tard o d’hora prendran el relleu.