Sant Boi, ciutat referent

n les darreres setmanes, Sant Boi ha tornat a demostrar la seva condició de municipi referent en la reflexió sobre el futur sostenible de les ciutats. El  24 de març, la jornada Techcities va aplegar ajuntaments i diputacions de tot l'Estat i representants del Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana i del Ministerio de Ciencia e Innovación per recordar-nos que cal avançar en la transició ecològica des d’una triple mirada social, econòmica i ambiental. Pocs dies després, el 29 de marc, rebíem la visita de representants de vuit metròpolis europees per conèixer de primera mà com s’havien fet realitat tres projectes cofinançats amb fons europeus...

8M: pels drets, l’equitat i la justícia

Amb un extens i ambiciós programa d’activitats que s’estendrà durant tot el mes de març, Sant Boi celebrarà el Dia Internacional de les Dones per reiterar un cop més el seu compromís amb la igualtat plena entre dones i homes.El 8M ens parla d’una lluita que ve de lluny, d’una flama cada cop més global que reivindica l’equitat i la justícia envers les dones. Parlar de justícia resulta especialment oportú si recordem que durant la pandèmia les situacions de desigualtat i precarietat han trobat en les dones les seves víctimes principals: l’increment de cures no remunerades, l’atur i la pobresa i la xacra de la violència masclista s’han accentuat durant aquests dos darrers anys.

Un pressupost per a les persones

L’any nou ens ha portat un regal molt adient per al fred d’aquests dies d’hivern: des de fa algunes setmanes, una caldera de biomassa escalfa l'aigua de les dutxes i proporciona calefacció a l'escola, el poliesportiu i els vestidors del camp de futbol de La Parellada. Una xarxa de calor que estalvia gas natural i recursos econòmics i que simbolitza el compromís d’aquest ajuntament amb la gestió sostenible de l’energia. A Sant Boi, l’energia és una qüestió de principis, i és per això que a mitjans de gener va obrir les portes l’Oficina Municipal d’Energia Sostenible (OMES).