Orgullosa de Sant Boi

11 setembreB

Ha arribat setembre i iniciem un nou curs ple de reptes i novetats. A Sant Boi, el calendari ens assenyala amb claredat les fites del camí: després de l’Aplec de Sant Ramon, dos esdeveniments de ciutat se’ns plantegen cada any com a grans cites posteriors a les vacances.

Per un costat, l’Altaveu, un festival de música que té el prestigi i el reconeixement de les coses ben fetes. Per l’altre, les celebracions de la Diada, en les quals Sant Boi juga sempre un paper preeminent des de la multitudinària concentració de 1976.

Enguany en celebrarem el 40è aniversari, i ho farem sumant a la tradicional ofrena floral del matí un acte institucional a la tarda, un acte amb vocació de país que vol fer reviure, a la nostra plaça de Catalunya, l’esperit plural i integrador d’aquella trobada inoblidable. Són els dos reptes més immediats que tenim al davant, dos esdeveniments que ja formen part de la nostra història, de la nostra identitat i del nostre patrimoni simbòlic.

Hem treballat molt en els darrers anys per fer valer aquest patrimoni, i fora de Sant Boi ja estan reconeixent aquesta feina. Per exemple, vam marxar de vacances amb la bona notícia que la Generalitat ha declarat bé nacional d’interès local les Termes romanes, un altre símbol del nostre patrimoni, i aquests mesos Sant Boi ha acollit esdeveniments esportius de primer nivell internacional.

Durant l’estiu, també hem tingut bones notícies protagonitzades per dos dels santboians més universals: Pau Gasol, de nou medallista olímpic, i Manel Esteller, que segueix fent troballes i recollint premis en la seva incansable lluita contra el càncer. Són molts els motius que tenim per sentir-nos orgullosos i orgulloses de Sant Boi.