Un premi a l’esforç col·lectiu

El 18 de gener vaig tenir l’honor de recollir en nom de la meva ciutat, amb les emocions a flor de pell, el premi que identifica Sant Boi com el municipi més sostenible de l’Estat espanyol.

Després de l’impacte que la notícia va tenir als mitjans de comunicació, m’agradaria destacar que aquest és un premi col·lectiu. Sense l’esforç i el compromís de totes i tots vosaltres amb Sant Boi, no hauria estat possible.

Per això vull donar les gràcies a les entitats, a les escoles, als comerços, a les empreses i a les moltes persones que us sentiu implicades, com el nostre ajuntament, en l’aposta per una ciutat sostenible.

És una aposta que ve de lluny. L’any 2004 Sant Boi ja va aconseguir aquest mateix premi per les seves polítiques de medi ambient. D’aquesta manera, hem esdevingut l’única ciutat que l’ha guanyat dues vegades i, a més, en la categoria principal.

Sentir orgull per aquesta magnífica notícia no vol dir que no quedin coses per millorar. Al contrari, és un estímul que ens anima a seguir treballant per preservar el nostre entorn natural, ser eficients en l’ús de l’energia i de l’aigua, millorar la recollida selectiva de residus, promoure l’educació ambiental, facilitar una mobilitat més sostenible, promoure el producte fresc de qualitat del nostre parc agrari…

Estic convençuda que tenim una bona estratègia de ciutat, i així ens ho estan reconeixent de manera reiterada. Volem ser, cada vegada més, una ciutat metropolitana sostenible, saludable i innovadora. Perquè Sant Boi ja respira un altre aire.