La prevenció de la salut mental, clau de l’equilibri

El dia 10 d’octubre se celebra el Dia Mundial de la Salut Mental. Per a la nostra ciutat aquesta jornada té una significació especial, ja que Sant Boi és la seu del Clúster de la Salut Mental de Catalunya i té una llarga tradició en el tractament i la investigació d’aquestes malalties. Enguany, sota el lema “Prevenció, la clau de l’equilibri”, estan programades moltes activitats commemoratives al llarg de tot el mes d’octubre.

En el marc d’aquesta programació, el diumente dia 9 va tenir lloc una nova edició del Cros Solidari per la Salut Mental amb un gran èxit de participació. Un any més, aquesta cursa ha demostrat estar plenament consolidada com a exemple de solidaritat amb totes aquelles persones que pateixen un trastorn mental i de lluita contra l’estigma que aquestes patologies tenen a la nostra societat.

Des d’aquí vull convidar-vos a l’acte central de la commemoració, la constitució de la Taula de Salut Mental, que tindrà lloc avui a Can Massallera. Es tracta d’un espai de coordinació i treball on estan representades totes les entitats i agents que treballen en aquest àmbit.

La posada en marxa d’aquesta Taula és un gran repte que encarem amb il·lusió i treball. Volem millorar el servei i donar resposta a les inquietuds de les persones afectades i les seves famílies.

Des de Sant Boi la salut mental és una prioritat i volem continuar treballant amb l’objectiu de donar-li visibilitat i combatre l’estigma social amb el qual encara s’associa.