Sant Boi, centre de la vida cultural, social i política del país

Després de les vacances, tornem a l’activitat diària. A qualsevol poble o ciutat és un moment de retrobada i de reinici de l’activitat laboral, escolar i social. Però el mes de setembre a Sant Boi és especial.

En aquest mes, Sant Boi esdevé un dels epicentres de la vida política, institucional, cultural i social del país i això ens dona l’oportunitat de mostrar-nos tal com som: una ciutat viva, creativa, solidària i compromesa amb el futur.

Ho fem en primer lloc amb l’Aplec de Sant Ramon, una cita habitual al final de l’estiu, que compartim amb els municipis de l’entorn i en la que reivindiquem el valor que té per a Sant Boi la nostra muntanya, un bé públic molt preuat pels santboians i les santboianes. Sant Boi és un referent en la protecció forestal i així se’ns reconeix. Per això el passat 29 de juny 16 alcaldes i alcaldesses del baix hi vàrem signar un conveni de col·laboració per protegir les nostres muntanyes.

Dies més tard arribarà l’Altaveu, un dels únics festivals públics que es mantenen a Catalunya i que enguany celebra la 30a edició. Tres dècades que demostren l’aposta de Sant Boi per la música com a expressió de llibertat i que els darrers anys està potenciant de manera especial la creació musical local amb molts bons resultats.

I per descomptat, la Diada, amb la que Sant Boi un cop més reivindica l’esperit de la històrica Diada del 76 i esdevindrà novament el centre de la vida política i institucional del país.

L’endemà de la Diada, milers de nens i nenes començaran l’escola, un fet cabdal, ja que l’educació és el motor que els ha de garantir un futur ple d’oportunitats. Desitjo tota la sort als més de 8.000 nens i nenes que començaran un nou curs i tots els encerts necessaris a la comunitat educativa.

Setembre és també un mes en què Sant Boi mostra el seu caràcter solidari i els seus valors. Vull destacar el concert Música sense fronteres, que organitza el col·lectiu VIO i comptarà amb la cantant santboiana Maria Martí. El 20 de setembre, en el marc dels actes del Dia Internacional de la Pau, ens acompanyarà Rosa Ortiz, qui va ser nena de la Guerra Civil Espanyola a l’antiga URSS. I el 23 de setembre, torna la Rett Race, la cursa solidària amb la qual centenars de santboians i santboianes combatem el síndrome de Rett.

Sant Boi és una ciutat referent en molts aspectes. I això ha de ser un motiu d’orgull i de reconeixement. Per això, el 21 de setembre celebrarem la gala dels Premis Ciutat de Sant Boi, una oportunitat per fer visible la contribució d’entitats, persones i empreses al desenvolupament i la projecció de la nostra ciutat. Aquest any per primera vegada els ciutadans i les ciutadanes hi poden votar, i hem incorporat les categories d’igualtat de gènere, salut, sostenibilitat i innovació com a eixos estratègics de ciutat.

Com veieu, comença un mes de setembre ple de cites importants per a la ciutat i per al conjunt del país. Us convido a tots i totes a participar-hi i us desitjo un inici de curs ple d’energia i nous reptes.