Sant Boi verd, ciutat Carxofera!

Haig de reconèixer que aquests dies em trobo especialment alegre i optimista. No només perquè tinc a tocar nous reptes encoratjadors i motivadors, sinó també perquè aquesta època de l’any sempre l’he viscut amb molta il·lusió a Sant Boi. El bon temps ja es deixa notar, trobo que els carrers van més plens de santboians i santboianes gaudint de la ciutat i el verd del nostre entorn llueix amb força. Un verd carxofer! Perquè, efectivament, el març és el mes de la carxofa al nostre poble.

Un any més, tornem a tenir aquí una de les festes més preuades de Sant Boi: La Carxofada. Enguany celebrem la 20a edició. Dues dècades homenatjant la nostra carxofa i la feina, incansable, de qui la cuida, de qui la conrea i de qui vetlla perquè trobem als mercats i a les botigues productes de la nostra terra.

Ja fa unes quantes edicions que aprofitem també aquest esdeveniment per fer un tast de delicioses receptes, amb carxofa, que preparen els millors restaurants de Sant Boi. La rambla del poble i la Plaça de l’Ajuntament s’omplen de dalt a baix i no falta gent a les taules gaudint de la festa en família o amb amics i amigues.

Sempre hi ha novetats per destacar. Aquesta vegada, per primer cop, es podrà degustar el paté fet amb carxofes de Sant Boi (de la Cooperativa Agrària Santboiana i l’associació Espigoladors) i la cervesa Carxofa Beer (elaborada pel restaurant El Pou de la Beleta i la pastisseria Romaní).

Us ho perdreu? Jo segur que no! Vull acomiadar el mes de març amb bon gust de boca i no se m’acut res millor que anar a la 20ª Carxofada.