Amb tu, una ciutat més neta

El divendres 11 de març, amb els nens i les nenes de l’esplai Eixida de Camps Blancs vam donar el tret de sortida a una campanya per sensibilitzar els veïns i les veïnes de la necessitat de corresponsabilitzar-nos de l’espai comú on vivim. Només entre tots i totes aconseguirem uns carrers més nets, més acollidors per a una convivència més agradable.
La campanya que acabem de posar en marxa en el marc del projecte l’Alcaldia als Barris tindrà la seva culminació al mes de setembre amb un canvi substancial del sistema de recollida de residus a la ciutat.
Val a dir que la neteja i l’estat de l’espai públic és una de les demandes més recurrents de la ciutadania, especialment els excrements dels animals de companyia. Aquesta és una de les molèsties a l’espai públic en què més s’insisteix. En aquest sentit, tot i que cal fer complir les ordenances, estic convençuda que la garantia de l’èxit no passa només per accions sancionadores, sinó per comprometre’ns a tenir cura de les places, els jardins, els espais d’esbarjo infantils… Són llocs on passem moltes coses de la nostra vida quotidiana. Les noves zones d’esbarjo per a gossos com la de la Muntanyeta, la que vam inaugurar el dissabte 12 de març al barri de Marianao i les que s’aniran habilitant en el futur són llocs pensats per disminuir l’impacte d’aquesta molèstia
Però hem de seguir treballant, ho hem de fer entre tots i totes, hem de ser sensibles al fet que tenir una ciutat més neta és un compromís comú. Perquè la ciutat més neta no és aquella que més es neteja, sinó la que menys s’embruta.