El turisme, una nova oportunitat

Sant Boi és potser l’única ciutat de l’àrea metropolitana de Barcelona que ha pogut i ha sabut mantenir un entorn forestal, agrícola i fluvial de gran valor. Durant anys, el govern municipal ha dedicat esforços i recursos a la preservació i la promoció del nostre entorn natural, tot plantejant-se aquesta tasca com un factor estratègic de primer ordre. De la mateixa manera s’ha considerat una prioritat potenciar el nostre patrimoni històric, arquitectònic i cultural, sens dubte un altre dels principals actius de Sant Boi.

 Els ciutadans i les ciutadanes gaudeixen avui dels resultats d’aquesta tasca (l’Anell verd, el riu, els equipaments ambientals, el Museu…). Crec que ens en podem sentir orgullosos. I crec que el fet d’haver apostat fortament en el passat per aquests elements singulars ens col·loca en una bona posició per donar, ara, un nou pas endavant com a ciutat.

 Hem de saber posar en valor la feina feta. El nostre entorn natural i el nostre patrimoni cultural han de servir per, afegint-hi esperit emprenedor, col·laboració i idees innovadores, situar-nos en el context del Baix Llobregat com una destinació de turisme de proximitat, per captar visitants de fora de Sant Boi i generar així a la ciutat nova activitat econòmica i noves oportunitats.

 Treballem perquè Sant Boi sigui cada cop més una ciutat atractiva, amb possibilitats reals de desenvolupament econòmic i perspectives de futur. Un turisme sensat, realista i sostenible, però sense complexos, pot ser sens dubte una ajuda més per avançar per aquest camí. Una nova raó per sentir l’orgull de Sant Boi.

 També podeu llegir aquesta columna al Viure Sant Boi  de juny 2016