Un pressupost per a les persones

L’any nou ens ha portat un regal molt adient per al fred d’aquests dies d’hivern: des de fa algunes setmanes, una caldera de biomassa escalfa l’aigua de les dutxes i proporciona calefacció a l’escola, el poliesportiu i els vestidors del camp de futbol de La Parellada. Una xarxa de calor que estalvia gas natural i recursos econòmics i que simbolitza el compromís d’aquest ajuntament amb la gestió sostenible de l’energia.

A Sant Boi, l’energia és una qüestió de principis, i és per això que a mitjans de gener va obrir les portes l’Oficina Municipal d’Energia Sostenible (OMES), un nou servei públic que ajuda les persones i les empreses a reduir les seves factures de gas i electricitat i a estalviar energia, a més de promoure la instal·lació d’energia solar fotovoltaica. I és que a Sant Boi apostem per una transició energètica justa i inclusiva que a més de contribuir a la salut del planeta també estigui al servei del benestar de tothom.

L’aposta per la transició ecològica té una clara traducció en el Pressupost Municipal 2022: una bona part de les inversions previstes (que arriben a la xifra rècord de 15,1 milions d’euros) estan relacionades amb la transició verda i digital i la millora de l’espai públic. Aquest Pressupost Municipal creix un 8,9% sobre el de l’any anterior i preveu, entre altres actuacions, un important reforç de la neteja viària, la recollida de residus i els espais verds urbans.

Però els nous comptes municipals pretenen sobretot donar continuïtat al procés de reactivació social i econòmica de la ciutat. La lluita contra la desigualtat, agreujada per la pandèmia, i el conjunt de serveis adreçats a la ciutadania (amb una despesa que representa el 43% del Pressupost) tornen a donar sentit a l’agenda política i pressupostària de Sant Boi.