Una Diada per a la història

foto-diada-19762

El diumenge 11 de setembre celebrarem un acte institucional per commemorar els 40 anys de la Diada de 1976 a Sant Boi. Des d’aquí us convido a assistir-hi i omplir la plaça de senyeres en record d’aquell fet que ha marcat profundament la nostra història recent.

L’11 de setembre de 1976 Sant Boi va viure una jornada històrica i excepcional. La plaça de Catalunya de la nostra ciutat va ser l’escenari de la primera Diada autoritzada pel govern espanyol després de la dictadura franquista.

Aleshores, una societat diversa i plural va ser capaç de trobar l’esperit d’unitat necessari per expressar amb una sola veu un clam col·lectiu per la democràcia i pels drets i les llibertats del país.

Desenes de milers de persones van arribar a Sant Boi des de tots els racons de Catalunya i, més enllà de les diferències, van saber posar per davant de tot, allò que les unia.

Des d’aleshores, les institucions i les forces polítiques i socials del Baix Llobregat i de tot el país ens hem aplegat cada any la tradicional ofrena floral davant de la tomba de Rafael Casanova. Sant Boi ha esdevingut així punt de referència de les celebracions de l’11 de setembre.

En el 40è aniversari de la Diada de 1976, des de l’Ajuntament hem volgut organitzar també un acte institucional per commemorar aquella històrica jornada i reivindicar l’esperit plural i integrador que va caracteritzar la seva celebració.

És per això que retrem un emotiu homenatge a l’Assemblea de Catalunya, la plataforma de forces polítiques, socials i sindicals de l’època que va tenir un paper clau en l’organització i en l’èxit de la convocatòria.

Aquest pròxim diumenge us esperem a tots i a totes amb les vostres senyeres a la plaça de Catalunya de Sant Boi a partir de les 19.30 hores.

Han passat moltes coses en aquests 40 anys i la nostra societat ha canviat, però sempre estarem en deute amb aquells i aquelles que van lluitar per fer possible la recuperació de la democràcia i van treballar per trobar, enmig de les diferències, els ponts de diàleg i confluència que tant trobem a faltar.