Una economia centrada en les persones

El govern municipal de Sant Boi aposta pel desenvolupament econòmic de la nostra ciutat. Aquest és un dels grans eixos estratègics de la nostra tasca política. Treballem per invertir en els nostres polígons industrials, per impulsar el comerç de proximitat, per aprofitar els nostres actius econòmics (com ara el desenvolupament del sector de la salut i l’atenció sociosanitària) i per demostrar dia a dia que una nova forma d’enfocar l’economia és possible.

 Parlo del model que representen l’emprenedoria, el cooperativisme i l’economia social. Totes aquestes fórmules estan plantejades des d’una lògica col·laborativa i busquen donar resposta a nous reptes socials. Fa temps que vam decidir donar suport a aquestes pràctiques innovadores, que ja ens estan situant com una ciutat referent en l’entorn metropolità.

 La punta de llança d’aquesta tasca és CoBoi, un projecte que té la seu al Casal de Casablanca. Ens està ajudant a identificar projectes que eren invisibles o tenien dificultats per trobar el camí i que ara s’estan convertint en iniciatives de l’economia real. El 14 de juny es van presentar una dotzena d’aquests projectes durant la CoBoi Fest celebrada a la plaça de la Generalitat. En aquest espai, precisament, acaba de recuperar l’activitat el vell quiosc, que ara allotja una interessant iniciativa comunitària al voltant de la cultura. Gràcies al projecte CoBoi Innova, abans que acabi l’estiu haurem donat nova vida a 4 espais com aquest que estaven en desús des de fa temps. Una nova economia, més sostenible i centrada en les persones, és possible.